7 Şubat 2011 Pazartesi

Her Gun 1 Yemek Tarifi (İRMİK HELVASI)

                                         (alinti:yemektarifleri.info)


Malzemeler 
250 gr irmik
175 gr margarin
100 gr beyaz fıstık
Üzerine : 1 su bardağı tozşeker
Şerbeti için : 
1 Su bardağı tozşeker
3.5 Su bardağı süt

Hazırlanışı
-Şerbet malzemelerini karıştırıp 2 dakika kaynatın.
-İrmiği, fıstığı ve yağı bir tencereye koyun, ağır ateşte tencerenin kenarlarına bulaştırmadan devamlı kevgirle karıştırarak altın sarısı gibi kızartın.
-Şurubunu kaynar olarak üzerine dökün ve bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp ağır ateşte 15 dakika pişirin.
-Üzeri için verilen tozşekeri ilave edip bir kere karıştırdıktan sonra ateşten alın.
-15 dakika demlendirdikten sonra servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder