6 Şubat 2011 Pazar

Her Gun 1 Yemek Tarifi (KIYMALI LAZANYA)








Malzemeler:
yarım paket lazanya
300 gr kıyma
2 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patlıcan
4 diş sarımsak
4 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytin yağı
beşamel sosu için ;
2 çorba kaşığı tereyağ
4 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt

Üzeri için:
300 gr taze kaşar peyniri

Yapılışı:
1.    Soğanları, patlıcanları, domatesleri ve sarımsakları küçük küçük doğrayın.
2.    Geniş bir tavaya yada tencereye sıvıyağı alın. Üzerine kıymayı ilave ederek 1-2 dakika kavurun. Üzerine soğanları ekleyin soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin ve iyice karıştırın.
3.    Küp küp doğradığınız patlıcanları ve domatesleri, tuzunu ekleyerek orta ateşte 7-8 dakika daha soteleyin.(isterseniz üzerine 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz)
4.    Kıymalı sos pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Beşamel sos için:
1.    Tereyağı ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun (olunca mis gibi kokacaktır).
2.    Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırıştırın (topaklanma olursa blendır kullanabilirsiniz)
3.    Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.

Lazanya:
1.    Isıya adayanıklı bir fırın kabını yağlayın ve 1 sıra lazanya dizin.
2.    Lazanyaların üzerine biraz beşamel sos dökerek yayın.
3.    Beşamel sosun üzerine kıymalı harçtan dökerek yayın. Üzerine tekrar lazanya koyun.
4.    Tüm sos ve lazanya biteme kadar bu işleme devam edin.
5.    Son olarak en üstteki lazanyalara tekrar beşamel sos dökün ve kaşar peyniri rendesi serpin. 10 dakika kadar bekletin ki lazanyalar yumuşasın.
6.    180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Üzeri tamamen kızarınca dilimleyerek servis yapın.

1 yorum: