16 Şubat 2011 Çarşamba

KİWANO Meyvesi



Özellikleri ve Tarihçesi
Jelly kavun olarak da bilinen bu meyve salatalık gillerdendir. Kesildiği zaman içerisinde yüzlerce küçük çekirdek bulunur. Bu çekirdekleri kaplayan bir jel yine meyvenin içerisinde bu çekirdekleri birlikte tutar. Kavun, salatalık, muz ve limon birleşimi bir tadı vardır.
Yetiştirildiği Yerler
Güney Afrika, Orta Amerika ülkeleri ve İsrail de üretilmekte ve ülkemizde de yetiştirilmektedir. 
Faydaları
Kiwano, cildin, saçların, tırnakların, diş etlerinin, dişlerin ve kemiklerin sağlıklı kalmalarını sağlar. İdrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücudun direncini arttır.
Nasıl ve Nerede Kullanacağız?
Kiwano, tatlılarda kullanılabildiği gibi içeceklere de hoş tat ve koku kazandırmakta da kullanılır. Kiwano bu yönlerinden dolayı büyüleyici bir meyve olarak da bilinir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder