17 Ocak 2013 Perşembe

Oyunları Daha Gerçekçi Yapan Koku Aparatı




ScentScape adlı bu icat bizi sanal dünyayı ilk kez gerçekten hissetmeye davet ediyor! Bunu ise koku alma hislerimizi uyararak yapıyor. Düşünün bir çiçeklerin arasından mezarlığa doğru giden yolda güzel çiçek kokularının arasından cesetlerle dolu çürümüş et kokularının yayıldığı mezarlığa giriyorsunuz. O koku eminim oyunun üzerinizdeki etkisini kat ve kat arttıracaktır…

Yirmi adet önceden yüklenmiş kokunun yanında beraberinde gelen “koku editörü” sayesinde kendi kokularınızı yaratmanıza da olanak veren ScentScape oyunculuğa ve multiplayer oyunculuğa yepyeni bir yaklaşım getiriyor. Sadece (belirtilmemiş ama sanırım usb) bağlantısını yapıp gerek konsollarda gerekse bilgisayarınızda kullanmaya direkt olarak başlayabileceğiniz bu yeni yaklaşımın ismi ise Smell-O-Vision!

Yıllar süren araştırmaların ardından görüntü ile kokunun birleştirilmesini sağlayan Scent Sciences teknisyenleri aslında bu fikri yönetmen Hans Laube in 1960 senesindeki Scent of Mystery filminde bulunan Smell-O-Vision sisteminden aldıklarını söylemişler. Tabi bu fikri önceleri Disneyde Fantasia ile Disneylandlarında denemişti. Çalışma prensibi olarak şuan kullanmakta olduğumuz yazıcılar gibi düşünebileceğimiz yapıda olan ScentScape a kokular için ekstra kartuşlarda alabilmek mümkün.
Bu sene ortalarında 70$ dolar gibi bir fiyatla satılmaya başlanacak ScentScape için şuan ayrıca greyfurt, lavanta ve tarçın aromalarının hazır olduğu ve her geçen gün yenilerinin ekleneceği de belirtilmiş. Bu yeni teknolojik gelişim bakalım bir dönem kazı ve kokla adıyla manyaklık haline gelen üründen daha popüler olabilecek mi?




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder